Skip to content

Effectieve psychotherapie in Amersfoort

Ervaar je psychische klachten of loop je vast in het leven? Bij mij kun je terecht voor psychotherapie in Amersfoort. In mijn behandeling ligt altijd de focus op jouw hulpvraag. Samen gaan we op zoek naar antwoorden, en vergaren we inzicht in wat je dwarszit. Ik maak daarvoor gebruik van veel verschillende technieken, zoals schrijfoefeningen, visualisatie, EMDR of familieopstellingen. Elk van deze technieken heeft zijn voordelen en unieke, krachtige werking. Gedurende de sessies psychotherapie in Amersfoort zullen we er diversen toepassen, waardoor je stapje voor stapje dichter bij jezelf komt. Onbewuste, negatieve patronen worden losgelaten en je leeft steeds meer in het hier en nu.

Psychotherapie in Amersfoort voor E.F.T.

Een van de technieken die ik toepas tijdens mijn psychotherapie in Amersfoort is E.F.T. Dit is een zeer eenvoudig, maar krachtig middel om energetische of emotionele blokkades op te heffen. Deze blokkades kunnen zijn ontstaan door gebeurtenissen of trauma’s uit het verleden, maar ook door gevoelens of overtuigingen die je hebt overgenomen van je familie. Tijdens mijn psychotherapie in Amersfoort gaan we samen op zoek naar de oorzaak, en help ik je deze blijvend te elimineren.
Psychotherapie Amersfoort

Familieopstellingen in Amersfoort

Als ik vermoed dat de oorzaak van je klachten (deels) in je familielijn liggen, dan kun je deelnemen aan mijn familieopstellingen in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomsten ga je in groepsverband diverse opstellingen maken, waaruit op magische wijze blijkt wat er mis is. Jij kunt bijvoorbeeld onbewust de rol van een familielid hebben overgenomen, of het verdriet van een van je ouders. Ook leven veel mensen volgens de overtuigingen, angsten en blokkades van een familielid. Het gevolg daarvan is dat je slecht contact kunt maken met jezelf, en je allerlei tegenslag, onmacht of een gebrek aan zelfvertrouwen ervaart. Door naast mijn psychotherapie in Amersfoort aan enkele familieopstellingen deel te nemen kunnen er vele kwartjes vallen, en voel je je vrij van de ballast van jouw familieleden.

Over mijn werkwijze

Ik vind het zeer belangrijk om jou te begeleiden op een manier die bij je past. Daarom is elk van mijn behandelingen psychosynthese in Amersfoort anders. Door een combinatie van diverse technieken zoeken we naar antwoorden en brengen we jou in contact met wie je werkelijk bent. Vanuit die staat van zijn is het veel makkelijker om beslissingen te maken, te besluiten wat je wilt en daar ook daadwerkelijk naar te handelen.

Heb je interesse in mijn individuele therapie of zou je graag deelnemen aan een familieopstelling? Neem dan even contact op via 06-13182914 of christine@helendblauw.com, dan vertel ik je aan de hand van jouw klachten alles over wat ik voor je kan betekenen.